Állandó kiállítások

A Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központban megtalálható két állandó kiállítás és egy helytörténeti múzeum.

pottyosAz állandó kiállítások közül az egyik, egy Kelet-Afrikai magángyűjtemény részét képezik, melyet Valerius W. Nagy, magyar származású ausztriában élő úriember ajánlott fel Rácalmásnak. Illetve, az Afrika kiállításon kívül, egy külön teremben, a halászati kiállítás, a dunai halászat eszközeit, jellegzetes növényeit és a halászat hangulatát mutatják be.

halacskaA kiállításokon kívül, a helytörténeti múzeumnak is otthont ad a centrum egyik épülete. A gasztronómiai házban található a Rácalmás múltját és értékeit bemutató, igényes helytörténeti kiállítás, melyet egy igazi Rácalmási születésű úr, Mosonyi Mihály állított össze.

kiallitasA kiállításokhoz rengeteg kísérőszöveg biztosít egyéni élményt, és kalauzolja el a látogatókat Afrikától, a Dunai élővilágon át a Duna-menti kis város történelméig.

A kiállítások a kúria nyitvatartási idejében, illetve egyéb rendezvények alklamával látogathatóak. A program zavartalan lebonyolódásához, előzetes bejelentkezés, mely az elérhetőségeink valamelyikén megtehető,  mindenképpen szükséges!