Program lehetőségek

Ártéri tanösvény

  8A Nagy-szigeten két kiépített hosszabb és rövidebb túraútvonalon kialakított tanösvény várja az érdeklődőket. A nyugalmat árasztó erdei sétautakon 17 színes, nagyméretű információs táblával ellátott állomás ad részletes útmutatást a szigetről, a Dunáról, az élővilágról, az ember tudatos jelenlétéről, Rácalmás történetéről.

Tovább

Egy napos kirándulás

A kúria és az ökoturisztikai központ lehetőséget kínál egy napos kirándulások megszervezésére is, mely napon az alábbiakban olvasható programok közül választhatnak kedvük szerint.

Egy napos kirándulás keretében a következő lehetőségeket ajánljuk:
Tovább

Gasztronómia

A Gasztronómia épület egy hagyományos, falusi konyhát, konyhai eszközöket és búbos kemencét mutat be az idelátogatóknak. Az eredeti állapotukban megőrzött konyhai, háztartási eszközök és a bontott téglával kirakott helység hűen tükrözi az egykori családi tűzhely, azaz a konyha hangulatát.
Tovább

kezmuvesKézműves foglalkozások

A Jankovich-kúria Rendezvény-és Turisztikai Központ egyik egyedülálló és csodálatos helyszíne a kézműves és foglalkoztató ház, mely régi mesterségek eredeti eszközök bemutatására hivatott.
Tovább

 

viziprogramokVízi programok

A rácalmási Jankovich-kúriától néhány percre található a rácalmási Nagysziget a nem rég kiépített ártéri tanösvényével.

A szigetre vezető kishíd közelében egy új pontonkikötő épült, amely  alkalmas az ideérkező vendégek és vizitúrázók  fogadására, kikötésére.
Tovább

Állandó kiállítások

A Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központban megtalálható két állandó kiállítás és egy helytörténeti múzeum.

pottyosAz állandó kiállítások közül az egyik, egy Kelet-Afrikai magángyűjtemény részét képezik, melyet Valerius W. Nagy, magyar származású ausztriában élő úriember ajánlott fel Rácalmásnak. Illetve, az Afrika kiállításon kívül, egy külön teremben, a halászati kiállítás, a dunai halászat eszközeit, jellegzetes növényeit és a halászat hangulatát mutatják be.

Tovább