VÁSÁRI KIAJÁNLÓ

Tisztelt Leendő Partnerünk!

2023. szeptember 15-17. között immár 19. alkalommal rendezzük meg a Jankovich-kúriában a Rácalmási Tökfesztivált, amely a régió egyik legvonzóbb turisztikai eseménye lett, mint jelentős kulturális és gasztronómiai fesztivál. A rendezvényünk remek családi program, ahol kiváló zenekarok, művészeti együttesek kínálnak színvonalas műsort az ide látogató vendégeknek, autentikus népművészek, kézművesek alkotásait csodálhatják meg, érdekes kiállításokat tekinthetnek meg, miközben a magyar és nemzetközi gasztronómia finom ételeit-italait is megkóstolhatják. Rácalmás területén pedig közösségi összefogással készülnek a színes, ötletes, vidám tökkompozíciók.

Rendezvényünkre kézműves árusok, illetve étel-, italárusok jelentkezését várjuk!

DÍJSZABÁSUNK  2023-ban

 Díjak június 30-ig fizetveDíjak július 1.  után
Faházak180.000 Ft/3 nap200.000 Ft/3 nap
Kézműves árusok5.000 Ft/méter/nap6.000 Ft/méter/nap

Étel árusítók

(max. 3 termékkel)

90.000 Ft/3 nap100.000 Ft/3 nap
Fagylalt, ital árusítók ( egy terméket árusító )50.000 Ft/3 nap60.000 Ft/3 nap

A programok a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, pénteken indulnak, és egészen vasárnap estig tartanak. A részvétel előzetes nyilvántartásba vételhez (regisztrációhoz) kötött. A regisztráció a weboldalon keresztül, online történik!

Az árukkal szembeni követelmények:

A termékek nem sérthetik a jó ízlést és a rendezvény arculatát, valamint a szerzői jogot. (Ide értendő a rendezvény mondanivalójával, eszmeiségével, arculatával össze nem egyeztethető felirat, ábra, egyéb kiadvány is.) Az árusok áruját szigorúan ellenőrizzük, ha az nem felel meg a részvételi feltételeknek, azt elrakatjuk, szélsőséges esetben a vásározót távozásra szólítjuk fel.

A kézműves területen élelmiszert, büfé árut árusítani nem lehet!

Az elárusító sátorra vonatkozó követelmények:

Az árusító hely mérete sátorral együtt sem haladhatja meg az előzetesen megállapodott nagyságot. Az árusnak magának kell kialakítani a rendelkezésre álló férőhelyen portékái elrendezését, valamint kijáratát, stb., a megállapodott méreten felül erre többlet hely nem jár.

Nem megengedett a rendezvény mondanivalójával, eszmeiségével, arculatával össze nem egyeztethető felirat, molinó, zászló kihelyezése az elárusító helyen. Ez természetesen a portékákra is vonatkozik. Minden árusító helynek rendelkeznie kell egy darab érvényes tanúsítványú porral oltó készülékkel. Az elárusító helyet a szabadtéri elhelyezésre tekintettel úgy kell kialakítani, hogy szeles időjárás esetén arról elszabaduló alkatrészek, egyéb tárgyak sérülést ne okozhassanak. Ez a kitelepülő felelőssége.

Az eladott termékek megmaradt csomagolását, valamint a rendezvény alatt keletkezett hulladékot a rendezvény végén össze kell gyűjteni, zsákban a területen lévő konténerben kell elhelyezni.

A vásár kötelező nyitva tartása:

2023. szeptember 15. 10:00 órától 20:00 óráig
2023. szeptember 16. 10:00 órától 20:00 óráig
2023. szeptember 17. 10:00 órától 19:00 óráig

A terület a korábbi éveknek megfelelően folyamatos éjszakai őrzést kap. Az autókat a területről bepakolás végeztével ki kell vinni a külső parkolókba. A díszudvarba autóval nem lehet behajtani, kiskocsi vagy molnárkocsi szükséges.

A rendezvény területe már csütörtök délutántól őrzött lesz, a nagyobb kitelepülőknek célszerű már csütörtökön bepakolni a területre, erre 12-20 óra között van lehetőség. Mivel a vásár körbekerített helyen lesz, fontos a pontos érkezés, valamint az, hogy az áru kipakolását követően a területet gépkocsival el kell hagyni, estére sem lehet majd visszaállni! Legközelebb beállásra csak vasárnap, a rendezvény vége után lesz lehetőség!

Általános szabályként a kézműves árusok 2 db 3 napos belépésre jogosító karszalagot kapnak, a nagyobb létszámú, vendéglátós árusokkal külön egyeztetjük az igényeket.

A következőkre kell kiemelten figyelni mindenkinek:

  • 2023. szeptember 15-én a rendelkezésére bocsájtott területet 6.00-órától – 9.00 óráig elfoglalja (kiskocsi, molnárkocsi szükséges). Amennyiben a vállalkozó a területen nem jelenik meg, illetve nem kezdi meg a tevékenységét 10 óráig, a befizetett helypénz nem kerül visszafizetésre.
  • A tevékenység elvégzéséhez szükséges személyek számának megjelölése a vállalkozó számára kötelező.
  • Az áruit a megállapodásnak megfelelő minőségben és választékban árulja. Amennyiben attól eltér, a szervező képviselőjének felszólítására a termék árusítását meg kell szüntetnie. Ellenkező esetben a területet el kell hagynia.
  • A 133/2007. /VI.13) kormányrendelet 11 § (1) bekezdése értelmében az árusító helyen fel kell tűntetni a vállalkozás nevét, székhelyét, valamint adószámát.
  • A jogszabályoknak megfelelő engedélyeket beszerzi és gondoskodik tűzoltó készülékről, világításról és 25 m-es hosszabbítóról, valamint az árusításhoz szükséges háztartási gépekről (hűtő); – A kúriának nem áll módjában ezeket biztosítani.
  • A Fesztivál területére történő behajtáskor bemutatja a részvételi díj befizetéséről szóló bizonylatot, kirakodás után gépjárművével a kijelölt gépkocsi-parkolóhelyet foglalja el.
  • A Fesztivál zárásakor az általa használt területet tisztán, rendezett állapotban adja vissza a megrendelőnek, a keletkezett hulladékot összegyűjtve műanyag zsákban szükséges elhelyezni a megrendelő által kijelölt területen.

Aki a vásár szabályait illetve a rendezvény házirendjét nem tartja be, az a jövőbeni rendezvényeinken vásározóként nem vehet részt.

 A rendezvény lemondására a rendezvény előtt 14 nappal van lehetőség, az ezután beérkező lemondás esetén a befizetett összeg nem jár vissza.