Nagyobb rendezvényeink

 

Almavirág fesztivál: Az egészség, sport és család jegyében zajló rendezvényünket a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesülettel, mint főszervezővel rendezzük meg minden év májusában. Egész napos kézműves vásár kíséri a programokat, melyeket esti koncertek zárnak.

Gyereknap: Amint a nevében is benne van, ez a nap a gyerekeké. Különböző játékokat és kézműves foglalkozásokat próbálhatnak ki a kisebbek . Ezen a napon az árusok is a gyerekeknek kedveznek, fagylalt, jégkása, vattacukor is kapható. 

Városnap: Minden év augusztusában rendezzük az új kenyér és Szent István ünnepe alkalmával. Városnapunk szokásoknak megfelelően ételfőző versennyel kezdődik. Kiállítások, színpadi programok. Az esti fellépő előtt az augusztusi hagyományokhoz illően kenyérszentelés és szeléssel egybekötött kóstolásra is van lehetőség. A napot neves hazai előadókkal, fellépőkkel és tűzijáték zárjuk.

Tökfesztivál: A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület szervezésében minden év szeptemberében megrendezésre kerül a három napos Rácalmási Tökfesztivál. Színpadi programokkal, kiállításokkal, ételkóstolással, kézműves foglalkozásokkal és vásárral teli programok várják a látogatókat.

Rácalmásiak Karácsonya: Az ünnepre hangolódás, adventi árusokkal, forralt borral, ételkóstolóval várja a vendégeket, közben neves előadók karácsonyi műsora és koncertje hallható és nézhető a fűtött rendezvénysátorban.

Szilveszter: Közösen búcsúztatjuk az év utolsó napját, jó hangulattal, mulatozással.