szolgáltatásaink

unnamed

Élményprogram a Rácalmási Nagy-szigetben

 

A Jankovich-kúria Rendezvény-és Turisztikai Központ élményprogramja, kiváló lehetőséget biztosít általános és középiskolák tanulmányi kirándulásaira. Az ökoturisztikai centrum, a korszerűen felszerelt és oktatási célokat szolgáló épületek termek kiválóan alkalmasak továbbképzések, konferenciák megrendezésére is.

107

ártéri tanösvény

FELÚJÍTÁS ALATT ÁLL A TANÖSVÉNY!

A Nagy-szigeten két  kiépített hosszabb és rövidebb túraútvonalon kialakított tanösvény várja az érdeklődőket. A nyugalmat árasztó erdei sétautakon 17 színes nagyméretű információs táblával ellátott állomás ad részletes útmutatást a szigetről, a Dunáról, az élővilágról, az ember tudatos jelenlétéről, Rácalmás történetéről.

image1-2

állandó kiállítások

Az állandó kiállítások közül az egyik, egy Kelet-Afrikai magángyűjtemény részét képezik, melyet Valerius W. Nagy, magyar származású ausztriában élő úriember ajánlott fel Rácalmásnak. Illetve, az Afrika kiállításon kívül, egy külön teremben, a halászati kiállítás, a dunai halászat eszközeit, jellegzetes növényeit és a halászat hangulatát mutatják be. 

image6-2

Rácalmási Trafik Múzeum

Rácalmáson is a frontot megjárt hadirokkant katonák, illetve hadiözvegyek kaptak lehetőséget és jogot a trafiknyitásra. Ilyen trafikból három is létesült és működött az akkori településen. Az évek során egy épület maradt fent, melyet az önkormányzat saját forrásból megvásárolt.

Close Menu