szolgáltatásaink

06

Esküvői helyszín

Tegyék felejthetetlenné közös életük egyik legszebb napját, és válasszák esküvői szertartásuk, vacsorájuk helyszínéül a Jankovich-kúria Rendezvény-és Turisztikai Központot!

image1

Gasztrokaland

Minden hónapban megrendezésre kerülő Gasztrokalandunkra invitáljuk Önöket, ahol minden alkalommal különböző finomságok készítését mutatja be Pálvölgyi Tamás cukrász mester.

öko terem2

Céges rendezvények

A kúria főépületében 6 korszerűen felszerelt szekcióterem, és egy szintén minden technikai eszközzel ellátott, akár 150 fő befogadására alkalmas konferenciaterem biztosít lehetőséget.

július 302

Vízi programok

A szigetre vezető kishíd közelében 2008-ban egy kikötő épült, amely mintegy 20 csónak kikötésére alkalmas. A vízi túrázok számára Rácalmás egy olyan állomáshely, amely nemcsak megállásra, megpihenésre alkalmas, de komfortos csónakházával éjszakai táborozáshoz is ideális.

unnamed

egy napos kirándulás

A Jankovich-kúria Rendezvény-és Turisztikai Központ egy napos programajánlata, kiváló lehetőséget biztosít óvodák, bölcsődék, általános és középiskolák tanulmányi kirándulásaira. Az ökoturisztikai centrum, a korszerűen felszerelt és oktatási célokat szolgáló épületek termek kiválóan alkalmasak továbbképzések, konferenciák megrendezésére is.

107

ártéri tanösvény

A Nagy-szigeten két  kiépített hosszabb és rövidebb túraútvonalon kialakított tanösvény várja az érdeklődőket. A nyugalmat árasztó erdei sétautakon 17 színes nagyméretű információs táblával ellátott állomás ad részletes útmutatást a szigetről, a Dunáról, az élővilágról, az ember tudatos jelenlétéről, Rácalmás történetéről.

ritesh-singh-JW7J__Nfors-unsplash

kézműves foglalkozások

  • Agyagozás
  • Korongozás
  • Gyöngyfűzés
  • Arcfestés
  • Életkornak megfelelő játszóház
image1-2

állandó kiállítások

Az állandó kiállítások közül az egyik, egy Kelet-Afrikai magángyűjtemény részét képezik, melyet Valerius W. Nagy, magyar származású ausztriában élő úriember ajánlott fel Rácalmásnak. Illetve, az Afrika kiállításon kívül, egy külön teremben, a halászati kiállítás, a dunai halászat eszközeit, jellegzetes növényeit és a halászat hangulatát mutatják be. 

image6-2

Rácalmási Trafik Múzeum

Rácalmáson is a frontot megjárt hadirokkant katonák, illetve hadiözvegyek kaptak lehetőséget és jogot a trafiknyitásra. Ilyen trafikból három is létesült és működött az akkori településen. Az évek során egy épület maradt fent, melyet az önkormányzat saját forrásból megvásárolt.

Close Menu